Apple ve Google, Koronavirüs Takip Sistemi Geliştiriyor

Apple ve Google, İOS ve Android işletim sistemleri için gönüllü olarak çalışarak koronavirüs için bir takip sistemi geliştirdi. Bu sistemle beraber kullanıcılar, Bluetooth Low Energy (BLE) ve sağlık örgütlerinden onay almış uygulamalar ile veri paylaşımları sağlayacak.

Bu sistem kısa mesafeli Bluetooth iletişimini gönüllü olarak temas takip şebekesi oluşturmak için kullanacak. Böylece birbiriyle yakın mesafedeki telefon verileri birlikte kullanılacak. Halk sağlığı yetkililerinin resmi uygulaması, bu verilere erişebilecek ve bu uygulamayı indirenler kendilerine koronavirüs teşhisi konulursa bunu bildirebilecek. Sistem aynı zamanda enfekte olmuş birinde olduğunda veya yakınında olduğunda uyarı verebilecek.

Mayıs ayının ortalarında kullanmaya başlayacağız


Apple ve Google’ın iOS ve Android API’larını mayıs aynının sonuna doğru kullanıma açılacağı söyleniyor. Bu aşamadan sonra kullanıcılar bir uygulama indirmek zorunda olacak. API tamamlandıktan sonraki aylarda iki şirket işletim sisteminin arka planında çalışan bir takip sistemi üzerinde çalışacak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on reddit
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Omer

Omer